Introductie van begeleiding

Mijn manier van begeleiden is gevormd door mijn opleidingen International Dogtrainer Education van Turid Rugaas en Kynologisch Masseur Gevorderd van Kynomassage.

Het natuurlijke gedrag van de hond staat centraal. Je leert wat de oorzaak is van het gedrag van je hond.

We besteden tijdens de begeleiding veel aandacht aan de lichaamstaal van de hond. Je gaat je hond beter begrijpen en je hond gaat jou beter begrijpen, waardoor de vertrouwensband met je hond zal versterken. Begrip en vertrouwen zijn de basis voor een fijne omgang met elkaar.

Tijdens de begeleiding van je hond gaan we je hond leren om op een juiste manier om te gaan met verschillende situaties. We leren je hond op een ontspannen manier om te gaan met zijn omgeving.

Het zoeken is ook een belangrijke factor tijdens de begeleiding. Honden vinden het erg leuk om met hun neus dingen op te sporen en het is heel goed voor de ontwikkeling van de hond. Het zoeken stimuleert de mentale ontwikkeling van de hond en verhoogt het concentratievermogen van de hond.

Tijdens de begeleiding van je hond kunnen we ons richten op massage. Door massage leert je hond lichamelijk en mentaal te ontspannen, wat een positieve uitwerking heeft op het lichaam en het gedrag van je hond.

In veel casussen werkt het versterkend om aandacht te besteden aan een combinatie van gedragslessen en massage. Een hond maakt door deze combinatie sneller vorderingen.

Tijdens de lessen werken we met een tuigje en een vaste lijn van minimaal 3 meter. Het gebruik van een tuigje beschermt de nek van je hond en een vaste lange lijn geeft je hond de nodige bewegingsvrijheid.