Introductie van mij

Mijn naam is Mieke van den Boogaard. Als kind was ik al gek op dieren, met name honden. In mijn gezin is altijd een hond aanwezig geweest. Momenteel is dat Boy, een labrador. Sinds 2013 ben ik met honden en hondeneigenaren gaan werken bij Hondenschool Akela. In januari 2016 heb ik de opleiding International Dogtrainer Education van Turid Rugaas afgerond. Ik ben lid geworden van de PDTE.

Ik vind het heel belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen van de kennis over honden. Daarom volg ik regelmatig lezingen en workshops. Deze kennis en ideeën gebruik ik in de begeleiding.

Opleidingen, cursussen en workshops:

 • Pet Dog Trainers of Europe Annual conference and AGM Wenen, Oostenrijk – diverse sprekers (september 2018)
 • Pijn bij honden – diverse sprekers (maart – juni 2018)
 • Dog Aggression course for animal professionals – Amber Batson (december 2017 – februari 2018)
 • Seminar Calming the reactive dog – Amber Batson (november 2017)
 • Seminar Separation anxiety in dogs – Amber Batson (november 2017)
 • Seminar Canine hypothyroidism, vaccinations and nutrition – Dr. Jean Dodds (september 2017)
 • Pet Dog Trainers of Europe Annual conference and AGM Durham, Engeland – diverse sprekers (september 2017)
 • Exercise Physiology for the professional dog trainer – Julia Robertson (juni 2017)
 • Seminar Calming signals & Problem solving – Turid Rugaas (november 2016)
 • Seminar Dogs in motion – Dr. Martin Fisher (oktober 2016)
 • Lezing Titeren & vaccineren – Tannetje Koning (oktober 2016)
 • Pet Dog Trainers of Europe Annual conference and AGM Barcelona, Spanje – diverse sprekers (september 2016)
 • Workshop weekend Nosework – Gerd Köhler (september 2016)
 • EHBO bij de hond – Kynomassage (maart 2016)
 • Hands-on weekend Introduction to canine massage – Julia Robertson (oktober 2014)
 • Hands-on weekend Bowen – Winkie Spiers (oktober 2014)
 • International Dogtrainer Education – Turid Rugaas (mei 2014 – januari 2016)